Τεχνολογία

Ένα σύστημα ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, συνδεδεμένο σε υπολογιστή, επέτρεψε σε εθελοντές να παίζουν ένα βιντεοπαιχνίδι με ελικόπτερα χρησιμοποιώντας «νοητικές εντολές».

Παρόμοια συστήματα ελέγχου με τη σκέψη είχαν παρουσιαστεί και παλαιότερα, ωστόσο οι νέοι αλγόριθμοι φτάνουν σε νέα επίπεδα ακρίβειας και επιτρέπουν έλεγχο τις κίνησης σε τρεις διαστάσεις.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα φόρεσαν στα κεφάλια των εθελοντών ένα «σκούφο» με ηλεκτρόδια, τα οποία κατέγραφαν τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών περιοχών που ελέγχουν τις κινήσεις του σώματος.Έπειτα από μερικές εκπαιδευτικές πτήσεις, οι αλγόριθμοι που ανέλυαν τα σήματα από τα ηλεκτρόδια έμαθαν να αντιστοιχίζουν συγκεκριμένες κινήσεις με συγκεκριμένα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, καθώς οι εθελοντές μπορούσαν να κατευθύνουν το ελικόπτερο ώστε να περνά μέσα από δακτύλιους που εμφανίζονταν στην οθόνη στο 85% των περιπτώσεων.
Στο μέλλον, ελπίζουν οι ερευνητές, παρόμοια συστήματα θα μπορούσαν να επιτρέπουν σε παράλυτους ασθενείς να ελέγχουν πρόσθετα άκρα.
iTV: Το μελλοντικό project της Apple

Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στην πιθανότητα κυκλοφορίας μιας ολοκληρωμένης τηλεόρασηςiTV από την Apple, κάτι που επιβεβαιώνεται εν μέρει και στη βιογραφία του Steve Jobs, και ήδη μερικοί σχεδιαστές έχουν αρχίσει να προτείνουν τα δικά τους concepts με σχέδια και χαρακτηριστικά.
Apple iTV Concept
Σύμφωνα με την πρόταση του σχεδιαστή Guilherme Schasiepen, η Apple iTV θα ακολουθεί τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό των προϊόντων της εταιρίας, μοιάζει αρκετά με την Apple Cinema Display, θα είναι Full HD glasses-free 3D, multitouch και θα περιλαμβάνει λειτουργίες Siri, iCloud, AirPlay, FaceTime HD και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών (όπως η Google TV).